ESG – що члени Правління повинні знати

2024-06-27

ESG – що члени Правління повинні знати


Як члени правління можуть ефективно інтегрувати принципи ESG у свої стратегічні рішення? Наша онлайн-сесія «ESG – що члени Правління повинні знати зараз» мала глибокі висновки.

У дискусії взяли участь д-р Венді Добсон, старша керуюча директорка FTI Consulting, і Холлі Петтінґейл, старша директорка FTI Consulting, обидві були в авангарді впровадження інфраструктури ESG у корпоративні стратегії.

Модератором виступила Ольга Бєлкова, почесна членкиня Women on Boards Ukraine, сесію завершила тим, що вона заохочувала присутніх поміркувати над питанням «Як я можу організувати свою роботу та які ініціативи я можу запровадити відповідно до принципів ESG?» Це підкреслило акцент на практичному застосуванні ESG в управлінні та бізнес-стратегії.

Сесія підкреслила важливість того, щоб члени правління керували нефінансовими ризиками та пом’якшували їх за допомогою всеосяжних структур ESG, зосереджуючись на екологічних, соціальних і управлінських факторах. Це передбачає не лише узгодження з міжнародними рамками, які зобов’язують враховувати права людини та сталість, але й забезпечення того, щоб ці практики відповідали українському контексту.

Під час сесії запитань і відповідей учасниці запитували про міжнародні практики ESG та їх адаптацію до українського контексту. Це продемонструвало зацікавленість у відповідальній бізнес-практикі та необхідність локальної адаптації глобальних стратегій ESG.

Ми висловлюємо вдячність нашим спікеркам і учасницям за обговорення та сподіваємось на подальший розвиток цих важливих діалогів під час наших майбутніх заходів. Давайте продовжувати працювати над впровадженням чесності, підзвітності та прозорості врядування, щоб сприяти стабільному та процвітаючому майбутньому для України.