Insights by WoBua

2024-09-10

September 2024


Welcome Note from the Founders.png Оскільки ми досягаємо нової віхи в нашій місії – заохочувати гендерне різноманіття та інклюзивне лідерство, ми раді представити Insights від WoBua — динамічну платформу, створену для того, щоб посилити та підтримати голоси видатних жінок, які впроваджують зміни по всій Україні. Наша мета — створити простір, де наші учасниці можуть вести дискусії, ділитися своїм досвідом і сприяти розвитку ключових напрямів, особливо в ці складні та трансформаційні часи.

Insights by WoBua — це більше, ніж просто публікація; це свідчення сили, стійкості та професіоналізму жінок, які формують майбутнє України. Insights висвітлюватиме основні результати і сприятиме обговоренню найактуальніших професійних тем — від гендерного балансу до належного корпоративного управління, від геополітичної до енергетичної безпеки, від банківських регуляцій до конкурентоспроможності агросектора. Немає жодних обмежень і тем, які були б поза компетенцією і знань наших учасниць. Українські жінки, учасниці Women on Boards Ukraine, мають інсайти та експертизу для ведення цих важливих дискусій.

Через цю платформу ми прагнемо висвітлити їх внесок, показати їх погляди та надихнути на ширшу розмову про найбільш актуальні та важливі питання, що стоять перед Україною сьогодні. Історії та перспективи, представлені в Insights, є потужним нагадуванням про те, що можна досягти, коли жінки отримують можливість керувати та впливати на найвищому рівні.

Цей запуск відбувається в ключовий момент для України. Коли наша країна стикається як із безпрецедентними викликами, так і з новими можливостями, жінки з Women on Boards Ukraine знаходяться на передовій — досягаючи успіху у своїх ролях і роблячи значний внесок у формування майбутнього нашої країни. Ми сподіваємося, що під час знайомства з Insights ви будете натхнені їхніми історіями та приєднаєтесь до нас у підтримці наступного покоління жінок-лідерів.

Давайте продовжувати будувати більш справедливий та інклюзивний корпоративний ландшафт, у якому сила та бачення жінок-лідерів визнаються та відзначаються. Щиро запрошуємо вас долучитися до цієї подорожі та будемо вдячні за вашу участь у підтримці трансформацій та розширенні можливостей на благо України та за її межами. Acknowledgements.png achievements .png

У рік свого заснування WoBua досягла значних успіхів у відстоюванні гендерного балансу на найвищих рівнях корпоративного управління. Наші спільні зусилля були зосереджені на просуванні та підтримці гендерних рівних можливостей через стратегічні партнерства, результативні заходи та непохитну відданість розширенню прав і можливостей жінок-лідерів у різних секторах. First Year Achievements (2).png WoBua успішно створила свою початкову базу учасниць, вітаючи 50 відданих членкинь, серед яких 8 почесних членкинь: Наталія Яресько, Олена Волошина, Ліза Кестнер, Алекса Чопівськи, Ольга Бєлькова, Анна Дерев'янко, Ірина Рубіс та Оксана Страшна. Ця різноманітна група впливових жінок об'єднана спільною метою — просування гендерної різноманітності в корпоративних радах. Наші почесні прихильники, які публічно виступають за рівну участь жінок у прийнятті ключових рішень, є прикладом зростаючої підтримки цієї важливої справи. Ми пишаємося тим, що ця група прихильників розширюється, причому більшість із них — чоловіки, що відображає широку відданість гендерній рівності. Зростання нашої спільноти підкреслює нашу спільну відданість до трансформації лідерського ландшафту України. Forging Strategic Alliances.png Стратегічне партнерство відіграло вирішальну роль у просуванні нашої місії. Ми співпрацюємо з провідними організаціями, такими як Female Quotient, European Women on Boards, Women on Boards UK, Women on Boards Belgium. Ці альянси об’єднали нас із глобальним досвідом і ресурсами, надавши нашим членам нові можливості для зростання та посилення свого впливу, ще більше зміцнюючи нашу присутність на міжнародній арені.

Крім того, ми налагодили стратегічні відносини з Українською академією корпоративного управління та Професійною асоціацією корпоративного управління. Незважаючи на те, що це не офіційне партнерство, ця співпраця була неоціненною для об’єднання наших зусиль із просування передового досвіду корпоративного управління та підвищення ролі жінок-лідерів в Україні. Fostering Knowledge and Connection.png Протягом року WoBua організувала та провела 20 заходів, спрямованих на навчання, натхнення та об’єднання учасниць нашої спільноти. Ці події були ретельно структуровані навколо трьох стовпів: розбудова спільноти, освітні та надихаючі сесії, а також демонстрація виняткового таланту, сили та стійкості українських жінок-професіоналів світові. Наш календар містить різноманітні формати, щоб задовольнити різноманітні потреби та місцезнаходження наших учасниць, забезпечуючи значущу взаємодію за кордоном.

Значущі освітні та надихаючі заходи включали:

  • "Кар’єра в бордах" з Фіоною Гаторн, генеральною директоркою Women on Boards UK
  • "Майстер-клас впевненості" з Сарою Перріс, колишньою директоркою зі світових комунікацій Ford Motor і Bentley Motors
  • Еліс Бріден з практики генеральних директорів та рад директорів у Європі та Африці обговорила тему "Глобальні тенденції у залі засідань ради директорів".
  • Мері Міні, старша партнерка McKinsey, виступила з доповіддю «Зміна гри для жінок-лідерів у корпоративному світі».

Крім того, ми провели 5 вражаючих заходів у таких великих містах, як Брюссель, Лондон, Київ і Берлін. Найяскравішим моментом став наш захід у Брюсселі, який розпочався зі сніданку в престижному офісі Heidrick & Struggles, де Марі Хелен, керівниця практики правління, поділилася своїми ідеями щодо розвитку кар’єри. День продовжився дружньою вечерею за участю Всеволода Ченцова, Глави Представництва України при Європейському Союзі, після чого наші учасниці прийняли участь у конференції, присвяченій зміцненню зв’язків між Україною та європейським бізнесом. Introducing Members Globally.png Однією з ключових цілей WoBua є представити винятковий талант українських жінок-професіоналів світовій арені. Для наших міжнародних партнерів і дружніх спільнот було організовано п’ять заходів, які мали на меті забезпечити платформу для наших учасниць, щоб поділитися своїми історіями стійкості, професіоналізму та лідерства під час війни. Ці заходи залучили 300 відвідувачів і отримали неймовірні відгуки, з коментарями, починаючи від «Ця подія стала потужним нагадуванням про неймовірний вплив, який роблять українські жінки, навіть незважаючи на труднощі» до «Поділені ідеї були неоціненними. Жінки України вони не просто виживають; вони процвітають і встановлюють новий стандарт для глобального лідерства", лише кілька пристрасних коментарів, якими поділилися учасники. Expanding Global Presence.png Глобальна присутність WoBua відзначена активною участю в престижних міжнародних форумах і конференціях, включаючи Азійський саміт Інституту Мілкена, Reykjavik Global Forum 2023, заходи в Давосі та конференції YES, День українських банків у Лондоні, Шостий Міжнародний форум з корпоративного управління, бізнес-форум "Rebuild Ukraine" у Торонто, а також конференцію Польської асоціації банків у Варшаві, серед інших. Ці платформи надали нам унікальні можливості для відстоювання гендерної різноманітності та підкреслення лідерства українських жінок на глобальному рівні.

Підбиваючи підсумки першого року наших викликів і досягнень, ми усвідомлюємо, що це був рік закладання основ. Прогрес, якого ми досягли, є лише початком, базисом, на якому ми будемо будувати ще сильнішу та більш впливову спільноту.

Наше бачення майбутнього чітке: ми прагнемо розширити членство, об'єднавши понад 100 найвпливовіших і найвідданіших жінок-лідерок України. Це зростання не лише зміцнить нашу мережу, а й посилить наш колективний голос, забезпечуючи вирішальну роль жінок у формуванні майбутнього корпоративного управління та за його межами.

У наступному році ми зобов'язуємося поглибити нашу участь у головних напрямах відбудови та розвитку України. Використовуючи стратегічні партнерства та створюючи нові альянси, ми забезпечимо, щоб наші членкині були на передовій важливих ініціатив, вносячи свій досвід для досягнення реальних змін.

Ми також зосередимося на розширенні нашого впливу через дослідження та інтелектуальне лідерство. Забезпечуючи наших учасниць передовими знаннями та інсайтами, ми надамо їм можливість лідирувати з упевненістю та баченням у ці трансформаційні часи.

Фундамент, який ми заклали протягом минулого року, ідеально позиціонує нас для зростання, лідерства та натхнення. Ми щиро вдячні нашому фінансовому партнеру Asters за непохитну підтримку, а також нашим членкиням за їхній неоціненний внесок. Ваша відданість стала наріжним каменем нашого успіху, і разом ми продовжимо просувати Україну вперед завдяки силі та баченню наших жінок-лідерок. About Women on Boards Ukraine.png «Women on Boards Ukraine» — це неприбуткова організація, яка займається розширенням прав і можливостей жінок на керівних посадах та збільшенням їх представництва в радах компаній в Україні та в усьому світі. Наша місія полягає у створенні спільноти, яка сприяє інклюзивному прийняттю рішень, виступає за гендерний баланс у залах засідань і демонструє виняткові таланти українських жінок на світовій арені.

Наші учасниці є досвідченими експертками з великим досвідом роботи в різних галузях. Разом вони працювали в радах директорів 58 компаній, привносячи важливі навички в таких сферах, як цифрова стратегія, комплаєнс і право, аудит і управління ризиками, інвестиції, фандрейзинг і ESG (екологічна, соціальна сфера та управління). Цей різноманітний досвід дозволяє нашим учасницям відігравати ключову роль у формуванні майбутнього корпоративного управління в Україні.

WoBua активно підтримує законодавчі реформи для покращення гендерного балансу в правліннях відповідно до Європейської Директиви (ЄС) 2022/2381. Ми зосереджені на розбудові глобальних партнерств і наданні нашим учасницям можливостей для навчання та наставництва. У WoBua ми дотримуємося найвищих етичних стандартів, вірячи, що чесність і прозорість є важливими для формування кращого майбутнього для України та за її межами.

2.png