Чи розвиваються стратегії вашої ради відповідно до глобальних тенденцій ESG?

2024-06-03

Чи розвиваються стратегії вашої ради відповідно до глобальних тенденцій ESG?


Наприкінці травня Ніна Домбровська, співзасновниця Women on Boards Ukraine, мала честь представляти Професійну асоціацію корпоративного управління Governance Professional Association на тренінгу для тренерів (ToT) з ESG та сталого розвитку для директорів ради в Стамбулі, Туреччина. Цей важливий захід, організований IFC – Міжнародною фінансовою корпорацією, був спрямований на покращення корпоративного управління, просування стійких бізнес-моделей і підтримку глобальних цілей сталого розвитку.

Розмірковуючи про свій досвід, Ніна зазначила: «Щоб усунути прогалину в знаннях про сталість серед рад директорів, Професійна асоціація корпоративного управління України інтегрує ці ключові теми в програми для корпоративних директорів. Ця ініціатива розроблена для підвищення компетенції ради директорів і посилення інтеграції ESG у корпоративні стратегії, я рада зробити свій внесок у цей важливий розвиток, який є життєво важливим для майбутнього України».

ESG, що означає екологічні, соціальні принципи та принципи управління, має вирішальне значення для сучасних корпоративних стратегій:

Екологічні: фокус на впливі компанії на планету, включаючи такі проблеми, як зміна клімату, виснаження ресурсів, відходи та забруднення.

Соціальні: стосуються відносин компанії з працівниками, постачальниками, клієнтами та громадами, наголошуючи на таких аспектах, як практика праці, права людини та соціальна справедливість.

Управління: стосується керівництва, аудиту, внутрішнього контролю і прав акціонерів, забезпечуючи прозорість, етичну поведінку та добре структуровану раду.

Оскільки керівники компаній у всьому світі все більше впроваджують ESG у свої стратегії, а багато рад директорів напрацьовують досвід для вирішення проблем сталого розвитку, Україні необхідно визначити пріоритетність цих питань, особливо в світлі наслідків війни.