Оляна Гордієнко про виклики та прогрес реформи корпоративного управління в Україні

2024-09-13

Виклики корпоративного управління в Україні


У нещодавній публікації Оляна Гордієнко, членкиня організації «Women on Boards Ukraine», обговорює виклики та прогрес реформи корпоративного управління в Україні. Вона підкреслює, що хоча нещодавні законодавчі зміни стверджують про початок реформи, важливо визнати, що цей шлях розпочався задовго до 2024 року і триває вже більше 10 років з періодами злетів і падінь.

Оляна наголошує на важливості врахування міжнародних стандартів корпоративного управління у контексті унікальних обставин України: «З огляду на історію України, адаптація наших законів і внутрішніх документів до найкращих стандартів корпоративного управління має відбуватися з чітким розумінням того, як ці принципи та практики реально працюватимуть у нашій реальності. Більше того, Україна вже має значний досвід, з якого слід вилучити корисні уроки для цієї мети».

Прочитайте її повні думки щодо еволюції та майбутнього корпоративного управління в Україні і дізнайтеся, чому глибоке розуміння нашої історії, традицій та реалій є важливим для змістовної та стійкої реформи корпоративного управління.